Gastouder in de buurt

Vind de
beste zorg voor jouw kind

Vind een Gastouder

Vind een geschikte gastouder bij jou in de buurt. Bekijk alle gastouders in een handig overzicht op basis van afstand en beschikbaarheid.

Vergelijk & Beoordeel

Vergelijk en beoordeel geschikte gastouders op basis van reviews, een foto impressie en aanwezige informatie.

Maak direct een afspraak

Heb jij dé gastouder gevonden? Neem dan contact op met de gastouder of vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Alle gastouders, simpel te vinden en te vergelijken

Het meest volledige overzicht van Nederland. Alle gastouderopvang op 1 handige plek.

Over Kinderdagverblijf.nl

Kinderdagverblijf.nl is het platform voor het beoordelen en vergelijken van kinderdagverblijven, BSO’s en gastouders. Bij ons vindt u informatie over gastouders en buitenschoolse opvang bij u in de buurt. Maar ook informatie over subsidies, regelgeving en handige tips waarmee u goed voorbereid een gastouder of buitenschoolse opvang bezoekt.

Vind een gastouder in:

Of zoek bij jou in de buurt:

Veelgestelde Vragen

Over Kinderdagverblijf.nl

Voor wie is kinderdagverblijf.nl?

Kinderdagverblijf.nl is primair bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar een lokaal kinderdagverblijf of gastouder. Zij hebben de mogelijkheid om te zoeken op basis van postcode of stad, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken uit de getoonde kinderdagverblijven en gastouders. Op het platform kunnen ouders, indien het kinderdagverblijf of de gastouder aangesloten is met een premium account, direct een afspraak maken en bevestigen.

Daarnaast is Kinderdagverblijf.nl er ook voor kinderdagverblijven en gastouders zelf. Naast een gratis vermelding bieden we de mogelijkheid om een premium vermelding af te nemen. Bovendien zullen in de toekomst informatie en tips worden gedeeld over het runnen van een kinderdagverblijf of gastouderopvang, zodat u kunt leren van uw collega's in de branche.

Staan er ook gastouders op het platform?

Ja, op het platform zijn ook gastouders te vinden. We bieden informatie en vermeldingen voor zowel kinderdagverblijven als gastouders, zodat ouders een weloverwogen keuze kunnen maken voor de opvang van hun kinderen.

Voor Gastouders

Mijn gastouderbedrijf staat er niet tussen, hoe voeg ik hem toe?

Staat uw gastouderopvang niet op de kaart? Neem dan contact met ons op via de contactpagina. Laat zo uitgebreid mogelijk weten wat er ontbreekt. Uw gastouderopvang kan worden toegevoegd tegen een kleine maandelijkse vergoeding.

Algemene vragen

Wat zijn de kosten van gastouderopvang in Nederland?

De kosten van gastouderopvang in Nederland zijn afhankelijk van het inkomen van de ouders. Op basis van het inkomen en de kosten van de opvang wordt een berekening gemaakt. Als u een lager inkomen heeft, betaalt u een kleiner deel van de kosten dan wanneer u een hoger inkomen heeft. Voor een nauwkeurige berekening kunt u terecht op de website van de overheid.

Wat is het verschil tussen een kinderopvang en gastouderopvang?

Het verschil tussen kinderopvang en gastouderopvang ligt voornamelijk in de setting en de opvanglocatie:

Kinderopvang: Kinderopvang wordt vaak aangeboden in grotere groepsfaciliteiten, zoals kinderdagverblijven. Het kan zowel in een commerciële als non-profit omgeving zijn. Professionele medewerkers verzorgen en begeleiden meerdere kinderen tegelijkertijd. Kinderopvang biedt een gestructureerd programma met diverse activiteiten en speelmogelijkheden.

Gastouderopvang: Gastouderopvang vindt plaats in de huiselijke omgeving van een gastouder. Een gastouder is een zelfstandige opvangprofessional die enkele kinderen tegelijkertijd verzorgt. Het aantal kinderen is vaak beperkter dan in een kinderopvangsetting, waardoor er meer individuele aandacht mogelijk is. Gastouderopvang kan een meer flexibele en persoonlijke ervaring bieden, aangepast aan de behoeften van het kind en het gezin.

Het is belangrijk op te merken dat beide vormen van opvang aan kwaliteitsnormen en regelgeving moeten voldoen om een veilige en stimulerende omgeving voor kinderen te waarborgen. De keuze tussen kinderopvang en gastouderopvang hangt af van de voorkeuren, behoeften en omstandigheden van jouw gezin.

Niet gevonden wat u zocht?

Een kinderdagverblijf is voor de allerkleinsten. Is uw kind ouder dan 4 jaar dan kan de buitenschoolse opvang in Kinderdagverblijf een oplossing zijn. Vind hieronder naar een geschikte locatie bij u in de buurt.