BSO Barendrecht

Op zoek naar een buitenschoolse opvang in Barendrecht? Vind hieronder uw BSO door te zoeken in uw stad of buurt.
Tip: door op uw postcode te zoek krijgt u een beter resultaat!

Loading...

BSO Barendrecht

Bent u op zoek naar een geschikte plek voor uw kind om de middag na school door te brengen? Wij hebben het breedste overzicht in BSO’s in Barendrecht. Voor het beste resultaat raden we u aan om op uw postcode te zoeken zodat u alle BSO’s in de buurt goed kunt zien.

Kinderdagverblijf Barendrecht

Is uw kind tussen de 0 en 4 jaar oud dan verzorgt een kinderdagverblijf de opvang. Uw kind kan hier terecht van ‘s ochtends vroeg tot het begin van de avond.

Buitenschoolse opvang Barendrecht

Is uw kind 4 jaar of ouder, dan gaat het naar school. De buitenschoolse opvang verzorgt uw kind na schooltijd. Zij halen uw kind op en vermaken uw kind tot u het aan het begin van de avond wordt opgehaald.

Veelgestelde vragen

Buitenschoolse opvang, ook wel BSO, is de opvang van uw kind buiten de tijden dat uw kind op school zit. Dit betekent dat uw kind voor school, na school én tijdens vakanties door de BSO wordt opgevangen en gedurende de dag wordt vermaakt en bezig gehouden.

Maar ook op tijdens studiedagen van leraren en andere vrije dagen is een BSO beschikbaar voor opvang.

´s Ochtends (meestal van 07:30) dienen ouders zelf hun kind naar de BSO te brengen. Vervolgens dient iedere reguliere basisschool een aansluiting te regelen met de BSO. Uw kind wordt dus van de BSO naar school gebracht.

Afhankelijk van de school kan het zo zijn dat er ook tussenschoolse opvang is. Dit betekent dat uw kind tijdens de pauze van school wordt opgevangen en in de meeste gevallen begeleiding krijgt tijdens de lunch.

Ook ´s middags is de aansluiting tussen de school en de BSO geregeld. Uw kind wordt door (pedagogisch) medewerkers van de buitenschoolse opvang (al dan niet met bus) opgehaald vanaf school en wordt vervolgens de rest van de middag vermaakt en verzorgd.

Aan het einde van de dag, in de meest gevallen tot 18.30, dient u uw kind weer op te halen.

Als een kind 4 jaar oud wordt mag het naar de basisschool. Op dat moment verandert ook de opvang en gaat een kind van een kinderdagverblijf naar een buitenschoolse opvang.

Overdag heeft het kind tenslotte geen opvang meer nodig. Alleen buiten schooltijden wordt een kind opgevangen.

Het verschil tussen een kinderdagverblijf (KDV) en buitenschoolse opvang (BSO) heeft met de leeftijd van uw kind te maken. Van 0 tot 4 jaar, als uw kind nog niet naar de basisschool gaat, worden kinderen opgevangen bij het kinderdagverblijf. Is uw kind eenmaal ouder dan 4 jaar en gaat het naar de basisschool, dan komt het in aanmerking voor de buitenschoolse opvang.

Beiden vormen van opvang worden kinderopvang genoemd.

De kosten voor buitenschoolse opvang (BSO) kunnen verschillen per regio, aanbieder en type opvang. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van €8 tot €12 per uur per kind.

Sommige aanbieders bieden kortingen aan voor gezinnen met meerdere kinderen die gebruikmaken van de BSO. Ook kunnen er extra kosten zijn voor bijvoorbeeld vakantieopvang, het gebruik van extra activiteiten of het verzorgen van maaltijden.

Het is daarom aan te raden om de tarieven van verschillende BSO-aanbieders te vergelijken voordat u een keuze maakt. Vaak bieden gemeenten ook informatie over de verschillende aanbieders en de tarieven die zij hanteren, dus het kan nuttig zijn om hier ook onderzoek naar te doen.

Niet gevonden wat u zocht?

Een BOS is niet voor de allerkleinsten. Is uw kind ouder dan 4 jaar dan kan de buitenschoolse opvang in een oplossing zijn is uw kinder jonger dan 4 jaar, dan is een KDV de oplossing. Vind hieronder naar een geschikte locatie bij u in de buurt.