Waar moet de perfecte knuffel aan voldoen?

Share This Post

Het is voor kinderen heel belangrijk dat ze veel geknuffeld worden door hun ouders. Eigenlijk kun je dat niet vaak genoeg doen. Zeker bij een baby doe je ook niets liever. Je bent in de wolken en wilt je kleintje geen seconde loslaten. Uit onderzoek gebleken is dat dit ook goed is voor de ontwikkeling van je baby.

Helaas kun je niet letterlijk elke seconde knuffelen. Op momenten dat je even weg bent, kan een knuffel je kleintje troost bieden. Er zijn zelfs onderzoeken die aangeven dat dit de ontwikkeling van kinderen stimuleert.

6 maanden

Als baby’s 6 maanden oud worden, dan begint er een besef te ontstaan dat zijn of haar ouders soms ook even weg zijn. Het is dus vooral vanaf deze leeftijd dat knuffels belangrijk worden. Zijn de ouders niet in de buurt, dan kan de baby steun halen uit de aanwezigheid van de knuffel. Zo’n zacht beestje helpt zelfs bij de ontwikkeling van het kind, is uit onderzoek van kinderartsen gebleken. Omdat knuffels zacht zijn en knuffelen, bestaan er voor een baby veel overeenkomsten tussen knuffels en de moeder. De afwezigheid van een moeder kan daardoor dus (deels) opgevangen woorden door een knuffeldier.

Een knuffel hoeft overigens niet per se een beer of konijn te zijn. Een baby kan ook veel steun halen uit andere objecten. Denk bijvoorbeeld aan een dekentje of een speen. Waar het vooral om gaat, is dat het object bijna altijd in de buurt is. Bijvoorbeeld bij het slapen, maar ook in het kinderdagverblijf. Dat is waar kinderen de meeste steun uit halen: constante aanwezigheid.

6 jaar

Vanaf een jaar of 6 neemt bij de meeste kinderen de behoefte aan een knuffel af. Vanaf dat moment kunnen kinderen zichzelf namelijk steeds beter gerust stellen. Toch geldt dit niet voor alle kinderen. Het komt vaak genoeg voor dat een kind jaren later nog met een knuffel wil slapen. Daar is niets mis mee.

Waar koop je de perfecte knuffel?

Eigenlijk bestaat de perfecte knuffel niet. Voor een kind gaat het er vooral om dat de knuffel er altijd voor hem of haar is. Welk dier je voor je kleine uitzoekt, maakt dus eigenlijk niet uit. Om een knuffel uit te zoeken, kun je surfen naar een website als Kids-world.com. Dit is een online winkel met meer dan duizend knuffels op voorraad. Scroll gewoon eens door het aanbod heen en kijk of je er een schattige knuffel tussen ziet staan. Grote kans dat je kleine hem of haar helemaal geweldig gaat vinden!

Redactie
Author: Redactie

Niet gevonden wat u zocht?

Een kinderdagverblijf is voor de allerkleinsten. Is uw kind ouder dan 4 jaar dan kan de buitenschoolse opvang in Kinderdagverblijf een oplossing zijn. Vind hieronder naar een geschikte locatie bij u in de buurt.