Vliegen met je kleintje: een gids voor vliegreizen

Share This Post

Als jonge ouder wil je natuurlijk niets liever dan de wereld verkennen met je kleintje aan je zijde. En wat is er nu avontuurlijker dan een vliegreis maken? Maar vliegen met een baby kan ook best spannend zijn. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om deze reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. In deze gids delen we graag onze beste adviezen voor vliegreizen met je kleintje.

Plan je reis zorgvuldig

Voordat je het vliegtuig instapt, is het belangrijk om je reis goed te plannen. Kies bijvoorbeeld voor een vlucht die aansluit op het slaapritme van je baby. Zo voorkom je dat je kleintje oververmoeid raakt tijdens de reis. Daarnaast is het handig om een stoel aan het gangpad te reserveren, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de benodigdheden voor je baby.

Neem de juiste benodigdheden mee

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor je baby bij de hand hebt. Denk hierbij aan luiers, voeding, flesjes, speelgoed en een extra setje kleding. Ook is het handig om een draagzak of buggy mee te nemen, zodat je je kleintje gemakkelijk kunt vervoeren op de luchthaven.

Maak gebruik van de faciliteiten op de luchthaven

Veel luchthavens bieden speciale faciliteiten voor ouders met jonge kinderen. Zo zijn er vaak verschoningsruimtes en speelplekken waar je kleintje even kan rondkruipen voordat jullie het vliegtuig instappen. Maak hier gebruik van om de reis voor je baby zo comfortabel mogelijk te maken.

Zorg voor vermaak tijdens de vlucht

Een lange vlucht kan voor zowel jou als je kleintje behoorlijk vermoeiend zijn. Zorg daarom voor voldoende vermaak aan boord. Neem bijvoorbeeld favoriet speelgoed, boekjes of een tablet met kindvriendelijke apps mee. Daarnaast kan het handig zijn om wat snacks in je handbagage te hebben, zodat je je kleintje kunt afleiden met wat lekkers.

Houd rekening met de oren van je baby

Tijdens het opstijgen en landen kan de druk op de oren van je baby vervelend zijn. Help je kleintje door hem of haar te laten drinken, bijvoorbeeld uit een flesje of borstvoeding te geven. Het slikken helpt om de oren te klaren en zo pijn te voorkomen.

Blijf kalm en flexibel

Het kan gebeuren dat je baby tijdens de vlucht wat onrustig is of huilt. Probeer kalm te blijven en bedenk dat dit normaal gedrag is voor een baby in een nieuwe omgeving. Zorg dat je flexibel bent en pas je aan aan de behoeften van je kleintje. Wees niet bang om hulp te vragen aan het cabinepersoneel, zij zijn er om je te ondersteunen.

Vliegen met je kleintje kan een geweldige ervaring zijn, mits je goed bent voorbereid. Met deze gids in gedachten kun je vol vertrouwen op reis gaan. Geniet van het ontdekken van de wereld samen met je kleintje en maak mooie herinneringen die jullie voor altijd zullen koesteren.

Redactie
Author: Redactie

Niet gevonden wat u zocht?

Een kinderdagverblijf is voor de allerkleinsten. Is uw kind ouder dan 4 jaar dan kan de buitenschoolse opvang in Kinderdagverblijf een oplossing zijn. Vind hieronder naar een geschikte locatie bij u in de buurt.