Marketingtips voor Kinderopvang: Online, Offline & Mond-op-mondreclame

Share This Post

Het aantrekken van nieuwe klanten is voor kinderopvangorganisaties een doorlopende uitdaging, zelfs in tijden van groei. Een effectieve marketingstrategie is essentieel om ouders te overtuigen en vertrouwen te wekken in uw kinderopvangcentrum. In dit artikel delen we waardevolle marketingtips, onderverdeeld in drie categorieën: online, offline en mond-op-mondreclame.

Online Marketingtips voor Kinderopvang:

 1. Het Waarom: Communiceer uw unieke visie en missie. Ouders worden niet alleen aangetrokken door wat u doet, maar vooral door waarom u het doet. Benadruk waarom uw kinderopvang speciaal is en waarin het zich onderscheidt van anderen.
 2. Een Onderscheidend Concept: Ontwikkel een onderscheidend concept dat uw visie in praktijk brengt. Benadruk hoe uw kinderopvang kinderen laat kennismaken met kunst, sport en natuur, en hoe dit hun groei en ontwikkeling bevordert.
 3. Een Overtuigende Website: Zorg voor een gebruiksvriendelijke, visueel aantrekkelijke website. Gebruik echte foto’s en filmpjes van uw kinderopvangcentrum en de activiteiten die u aanbiedt. Bied selfservice-opties, zoals het plannen van rondleidingen en inschrijven, om het ouders gemakkelijk te maken.
 4. Informatiepakket: Ontwikkel een professioneel vormgegeven brochure die ouders een goed beeld geeft van uw kinderopvang. Zorg ervoor dat het pakket aan het einde van de rondleiding wordt overhandigd.
 5. Mond-op-mondreclame: Moedig tevreden klanten aan om positieve recensies te delen op sociale media en hun ervaringen te delen met vrienden en familie.

Offline Marketingtips voor Kinderopvang:

 1. De Rondleiding: Investeer in een klantgerichte en persoonlijke rondleiding voor ouders. Train uw medewerkers om ouders op een warme en gastvrije manier te ontvangen.
 2. Afdeling Planning: Zorg ervoor dat uw afdeling planning ouders actief ondersteunt en hen overtuigt van uw kwaliteit. Train de medewerkers in klantgericht communiceren en snelle reactietijden.
 3. Verras de Klant: Creëer tevredenheid en positieve mond-tot-mondreclame door uw klanten te verrassen met kleine attenties op onverwachte momenten, zoals een leuke strandbal voor de zomervakantie.

Mond-op-mondreclame Marketingtips voor Kinderopvang:

 1. Word een Ambassadeur: Als eigenaar of medewerker kunt u zelf een ambassadeur worden voor uw kinderopvangcentrum. Wees enthousiast over uw werk en deel uw passie met anderen.
 2. Vraag om Reviews: Vraag tevreden ouders om een beoordeling achter te laten op platforms zoals Google, Facebook of Yelp. Positieve beoordelingen kunnen potentiële klanten overtuigen.
 3. Organiseer Evenementen: Organiseer leuke en boeiende evenementen, zoals zomerfeesten of themadagen, waarbij ouders betrokken kunnen worden. Dit versterkt de betrokkenheid en creëert positieve ervaringen.
 4. Samenwerkingen: Werk samen met andere lokale bedrijven en organisaties om uw kinderopvang te promoten. Denk aan kortingsbonnen of samenwerkingsverbanden met sportclubs of culturele instellingen.
 5. Klantenservice: Bied uitstekende klantenservice en luister actief naar feedback van ouders. Verbeter en optimaliseer uw diensten op basis van hun behoeften en suggesties.

Door een uitgebalanceerde marketingstrategie te implementeren, online, offline en via mond-op-mondreclame, kunnen kinderopvangorganisaties hun zichtbaarheid vergroten en meer klanten aantrekken. Het belangrijkste is om consistent de kernwaarden en unieke aspecten van uw kinderopvang te communiceren, zodat ouders vertrouwen krijgen in uw opvangcentrum als de beste keuze voor hun kinderen.

Redactie
Author: Redactie

Niet gevonden wat u zocht?

Een kinderdagverblijf is voor de allerkleinsten. Is uw kind ouder dan 4 jaar dan kan de buitenschoolse opvang in Kinderdagverblijf een oplossing zijn. Vind hieronder naar een geschikte locatie bij u in de buurt.