De voordelen van een tafelzeil op kinderdagverblijven

Share This Post

Jonge kinderen en eten; de een heeft er graag hulp bij, de ander wil het maar al te graag zelf doen. Het leren eten verloopt niet altijd vlekkeloos – letterlijk –, het is immers een vaardigheid waar je veel voor moet oefenen. Er wordt dus nog al vaak geknoeid. Er belandt vaker wel iets naast het bord dan niet. Kinderen leren er veel van wanneer ze dingen zelf mogen doen en wanneer ze een goed voorbeeld hebben. Laat je kind dus heerlijk zelf zijn maaltijd op eten als hij of zij dat wil. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je je eettafel van de juiste bescherming voorziet, anders krijg je immers vlekken die je misschien niet meer uit je tafelblad kunt verwijderen. Een tafelzeil is de oplossing.

Wat is een tafelzeil en hoe werkt het?

Een tafelzeil is een tafelkleed van pvc. Je legt het op je tafel om te voorkomen dat er op de tafel geknoeid wordt, daarnaast is het tafelzeil ook een decoratief item en kiezen steeds meer mensen voor een tafelzeil ter decoratie van de eetkamer. Het tafelkleed is waterdicht en vloeistoffen of etenswaren kunnen dus geen schade op je eettafel veroorzaken. Ideaal dus voor thuis, maar natuurlijk ook voor op het kinderdagverblijf, waar tientallen kinderen samen eten en de tafels dus behoorlijk besmeerd kunnen raken.

Een tafelzeil op het kinderdagverblijf

Omdat er dagelijks veel kinderen op het kinderdagverblijf eten, is een tafelzeil een goede toevoeging voor een kinderdagverblijf. Er zijn verschillende voordelen die een tafelzeil biedt voor kinderdagverblijven:

Gemakkelijk schoon te maken

De tafels blijven netjes schoon en de tafelzeilen kun je makkelijk schoon maken met een vochtige doek. Na de maaltijd haal je er gewoon even een doek overheen en ben je in een mum van tijd klaar.

Decoratief

Tafelzeil is verkrijgbaar in tientallen leuke printjes. Ook voor kinderen zijn er erg leuke prints te verkrijgen. Denk aan stippen, ruitjes en strepen, maar ook tafelzeil met raketten en planeten en uiltjes, libellen, vlinders en andere diersoorten. Ook tafelzeilen met fruitsoorten zijn populair onder kinderen. Een tafelzeil met appeltjes of watermeloentjes bijvoorbeeld. Bekijk de collectie van www.hiptafelzeil.nl voor een groot assortiment kindertafelzeilen.

Knutselen met tafelzeil

Wist je dat je met tafelzeil kunt knutselen? Je kunt er bijvoorbeeld hele leuke slingers mee maken. Er zijn speciale tafelzeil knutselpakketten verkrijgbaar bij Hiptafelzeil waarmee je dit kunt doen. Ook kun je er tassen, bloempotten en andere accessoires mee maken, maar dat is minder geschikt voor deze leeftijdscategorie en meer wat voor de ouders of creatieve juffen.

Redactie
Author: Redactie

Niet gevonden wat u zocht?

Een kinderdagverblijf is voor de allerkleinsten. Is uw kind ouder dan 4 jaar dan kan de buitenschoolse opvang in Kinderdagverblijf een oplossing zijn. Vind hieronder naar een geschikte locatie bij u in de buurt.